dzisiaj po 2.5 miesiącach skończył się Collinite na mojej Skodzie. Nie jest to może spodziewany wynik, niemniej mnie zadowala.
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
Jak kto woli nie ma przecież przymusu.... odpowiedziałem na twoje pytanie "po co??" :szeroki_usmiech
Ja bym wolał po upływie 24 h nałożyć drugą warstwę ale samochodzik najlepiej jak by w ciągu tych 24 h przestał troszkę na słońcu żeby wosk się dobrze wygrzał.Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
A to miały być wakacjelacze2 przez ostatni tydzień "zrobiłem" 3 auta - najpierw własne - O2FL Kombi (foty poniżej, ale niestety było pochmurno i nie widać efektu, dodatkowo kolor srebrny to utrudnia) w kolejności mycie (rękawica, szampon i ręcznik dzięki koledze GRUBEER), potem Meguiar's Qucik Detailer Mist & Wipe z glinką tejże firmy, później Meguiar's Deep Crystal System Polish przy użyciu padów oraz ręcznika również tej firmy i na koniec pascta Collinite 476 nakładana padem Meguiar's. Potem na tapetę poszedł Lexus ojca i tutaj użyłem jeszcze Meguiar's Deep Crystal System Paint Cleaner, ale tylko w kilku miejscach, gdzie były delikatne zarysowania (bez fotek niestety). I na koniec poszło moje pierwsze i wciąż aktualne auto - Daewoo Tico, które było niestety traktowane przez ze mnie w latach ciemnoty w myjniach automatycznych. Dodatkowo kiepski lakier zbierał wszystkie rysy jakie się dało. W związku z tym tutaj poleciał komplet - mycie, glinka, Paint Cleaner, Polish i wosk. Efekty oceńcie sami
Dobra rada dla wszystkich - ręczników z mikrofibry nigdy za dużo. Ja niestety wziąłem ze sobą tylko jeden i ciągłe pranie i suszenie dodatkowo bardzo wszystko wydłużyło...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MickulA jak dbacie o przyzwoity zapach w środku auta? Używacie jakiś choinek, ambi-purów? Albo jaki jest dobry środek na wymycie deski rozdzielczej, plastików i podobnych rzeczy?
to jest koncentrat do wymycia plastikow i wnek w drzwiach a pozniej na plastiki Finesse
jako odzywczo konserwujacy,no i pozostawia mily delikatny cytrusowy zapaszek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blackrsmacie coś do zabezpieczenia auta przed zima ( jakas konserwacja) szczególnie chodzi mi o progi nadkola podwozie ?OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
no mi szczegolnei chodzi o meijsca które nie sa jzu najlepszej jakosci mn lekko zarysowane drzwi i przog z którego zaczyna odstawac farba bo próg był przez popzredniego własciciela zarysowany i widac słabo zostało to zorbione bo zaczyna tam puchnac. ale chyba zabezpieczenie nic eni da i jak sie wyrobie przed zima to tzreba bedzie zajechac do lakiernika zeby to zrobił to wtedy bedzie najlepsze zabezpieczenieBYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz
-
-
Nadszedł czas zadbać o firmową czarną, na pierwszy rzut poszła politura a na wykończenie wosk Sonax twardy. Wosk nakładany na dwie warstwy, z glinka dałem sobie spokój ponieważ lakier tego nie wymagał. Nie wiem jak ten wosk będzie trzymał na czarnym lakierze ale na poprzednim samochodzie dawał radę przez 2 miechy (powinien wytrzymywać do 6 miesięcy przy stosowaniu szamponu sonaxa). Jeżeli nie da rady trzeba będzie przejść na Megsa
BTW. w tym miejscu wielkie thenx dla kolegi Zpluta za przekazane informacje na temat mycia i czyszczenia szkodziny :szeroki_usmiech
EDIT:
GRUBEER wiesz jak ciężko było ustawić to pudełeczko. Chyba z 5 minut kombinowałem co zrobić aby nie spływało po masce :szeroki_usmiechZałączone plikiSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Wyszło naprawdę ładnieale tutaj się nie zgodzę....
Zamieszczone przez phrixz glinka dałem sobie spokój ponieważ lakier tego nie wymagał.
a tutaj dostajesz :czerwona: :czerwona: :czerwona: za pudełeczko bezpośrednio na wywoskowanej masce :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :szeroki_usmiech
Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
Gejsza 6
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez phrixz glinka dałem sobie spokój ponieważ lakier tego nie wymagał
Choć tak ogólnie, to na zdjęciach auto się prezentuje wspaniale. Temu zaprzeczyć się nie da ...
Komentarz
-
-
No ja w sobotę:
umyłem samochód AUTOGLYM Bodywork Shampoo Conditioner
glinka Bilt Hamber soft
Felgi wyczyszcone Atakiem + glinka
na lakier i felgi:
2 x AUTOGLYM Super Resin Polish
1 x FK 1000p
na plastiki i gumy AUTOGLYM Bumper Care
na opony 2 x Nielsen Briliance
na szyby AUTOGLYM Car Glass Polish
W niedziele jeszcze jedna warstwa FK 1000p + wnętrze za pomocą AUTOGLYM Vinyl & Rubber Care
Oczywiście po wszystkim padał deszcz.
Oto parę fotek:
a to po deszczu i kto by pomyślał, że to sealant:
Komentarz
-
Komentarz